Soal Jawab Wikicara #12 : Boleh ke Bayar Shopee Dengan Bank In? - Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara

Post Top Ad

Soal Jawab Wikicara #12 : Boleh ke Bayar Shopee Dengan Bank In?

Soal Jawab Wikicara #12 : Boleh ke Bayar Shopee Dengan Bank In?

Share This
Memandangkan Disember merupakan ulangtahun Shopee, terdapat banyak sale yang menarik di laman web dan juga aplikasi Shopee. Sebelum ini juga saya ada terangkan cara beli barang di Shopee.

Jika anda belum berkesempatan untuk baca, anda boleh baca di sini:

http://www.wikicara.org/2017/09/cara-beli-barang-di-shopee-malaysia.html

Anda juga ada pilihan untuk menonton video cara beli di Shopee di sini:



Ok.

Ada yang bertanya kepada saya bagaimana untuk buat bayaran di Shopee melalui mesin ATM atau Cash deposit.

Tak banyak ecommerce yang menawarkan pembayaran melalui ATM ataupun cash deposit. Shopee adalah contoh ecommerce yang menawarkan pembelian melalui ATM dan bank in.

Pembayaran melalui bank in ini adalah penting untuk mereka yang tidak mempunyai perbankan atas talian ataupun tidak mempunyai kad debit / kad kredit.

Dengan kata lain Shopee mampu menjangkau lebih banyak pelanggan kerana pilihan pembayaran tersebut.

Ok.

Berikut adalah video bagaimana membayar menggunakan bank in di Shopee.



Soalan seterusnya adalah sekiranya membayar menggunakan cash deposit (mesin CDM), bagaimana nak bayar jumlah pembelian yang tak genap kerana mesi tersebut tidak menerima wang RM1 atau sen.

Sebagai contoh, anda membuat pembelian barang dengan jumlah RM63. Anda tak boleh bank in RM63 ke dalam mesin CDM. Anda terpaksa bayar RM70 kepada Shopee. Baki anda RM7 akan dikembalikan ke dalam Shopee Wallet anda.

Saya harap ini semua dapat membantu anda untuk membeli di Shopee dengan lebih lancar 😊


2 ulasan:

  1. baguslah macam tu...baki duit boleh simpan dalam ewallet.

    BalasPadam
  2. ramai dah terjebak dengan online shopping shopee ni .. sib baik saya masih lagi belum.

    BalasPadam

Post Bottom Ad