WHAT'S NEW?
Loading...

Cara Menyertai Contest Review Lynk.my 2015 : Antara Memendekkan URL, Menjana Pendapatan dan Mengiklankan Produk

Contest Review Lynk.my 2015, Contest Review Link.my, Cara Menggunakan Lynk.my : Antara Memendekkan URL, Menjana Pendapatan dan Mengiklankan Produk

Contest Review Lynk.my 2015. Pada kali ini saya akan berkongsi dengan anda review tentang Lynk.my dan satu pertandingan yang di anjurkan iaitu Contest Review Lynk.my 2015. Bagi yang masih belum mengetahui, Lynk.my adalah laman sesawang yang memberikan anda perkhidmatan untuk memendekkan URL (URL Shortener). Memendekkan URL amatlah penting bagi internet marketer dan blogger. Sebagai contoh, salah satu URL bagi post di blog ini adalah:-

http://www.wikicara.org/2015/10/cara-menyediakan-amazon-affiliate-cepat.html

Apabila di pendekkan dengan menggunakan lynk.my akan menjadi:

http://lynk.my/r/1080

URL yang dihasilkan lebih selesa dipandang ;-)

Itulah sedikit pengenalan kepada Lynk.my. Dalam lynk.my anda boleh memilih untuk menjadi publisher atau advertiser.

Apa itu publisher Lynk.my?

Akaun publisher adalah anda sebagai penyiar iklan dan dari situ anda akan memperolehi pendapatan. Untuk mendaftar sebagai publisher, tiada bayaran diperlukan.

Apa itu advertiser Lynk.my?

Akaun advertiser membolehkan anda mengiklankan produk atau perkhidmatan anda melalui lynk.my. Menurut pihak lynk.my, kita boleh mula mengiklankan produk atau perkhidmatan kita dengan bayaran serendah RM10 sahaja!
Contest Review Lynk.my 2015

Apa faedahnya memendekkan URL di Lynk.my?

  • Mengelakkan URL yang tidak sedap dipandang dan terlalu panjang. Amat penting untuk yang bergiat dalam affiliate marketing dan blogging.
  • Setiap link yang dibina melalui link.my ini boleh disemak keberkesanannya dan berapa kali ianya diklik. Jadi kita boleh tahu sama ada link tersebut diletakkan di tempat yang betul atau tidak.
  • Boleh menjana wang dengan memendekkan link di lynk.my.

Bagaimana menjana pendapatan dengan Lynk.my?

Kita boleh menjana pendapatan melalui lynk.my apabila kita mempunyai akaun publisher. URL yang dipendekkan apabila diklik akan membuka satu pop-up yang memaparkan iklan sebelum ke link yang sebenar. Dan dari situlah kita menjana pendapatan. Lagi ramai orang klik URL tersebut. Lagi banyak yang kita dapat.

Kenapa perlu pilihan Lynk.my berbanding jenama lain?

Sebelum ini saya ada menggunakan perkhidmatan memendekkan URL dari website luar negara tetapi apabila saya tahu berkenaan adanya website dari Malaysia saya tidak teragak agak untuk mencuba. Antara sebab saya memilih lynk.my adalah:

  • Pendaftaran adalah percuma.
  • Boleh menjana pendapatan sampingan
  • Lebih mudah untuk berkomunikasi dengan pihak lynk.my yang lebih memahami keperluan rakyat Malaysia.
  • Dan saya pasti iklan-iklan yang akan diberikan adalah lebih bermanfaat untuk blogger tempatan dan pengguna.

Jika anda nak mengetahui lebih lanjut berkaitan lynk.my, nak jadi publisher atau nak mengiklankan produk boleh ke laman sesawang rasmi Lynk.my

Anda juga boleh menyertai forum lynk.my di sini

Ok.. Apa lagi yang menarik di Lynk.my?

Contest Review Lynk.my 2015

Berita baik lagi untuk blogger seantero Malaysia, pihak lynk.my ada menganjurkan pertandingan "Contest Review Lynk.my 2015" bermula dari 27 Oktober 2015 sehingga 27 Disember 2015. Kita boleh menyertai pertandingan ini dengan menuliskan review berkaitan lynk.my sepertimana yang saya tulis di atas.

Setiap blogger hanya boleh menghantar satu penyertaan sahaja. Dalam pertandingan ini terdapat 3 kategori dan setiap kategori akan mempunyai 3 pemenang ( tempat pertama, kedua dan ketiga) . Hadiah yang tawarkan juga adalah lumayan iaitu:
  • Top SEO (RM500,RM300, RM100)
  • Top Creative (RM1000,RM500,RM200)
  • Top lynkUNDI (RM500, RM300, RM100)
contest review lynk.my 2015

Seorang peserta boleh membolot ketiga-tiga kategori pertandingan Contest Review Lynk.my 2015 ini.  Dan yang paling menarik adalah 50 peserta terawal akan mendapat hadiah khas dari lynk.my ;-) Jom sama sama sertai pertandingan ini! Untuk syarat penuh penyertaan boleh baca di link ini.

Syarat-syarat penuh penyertaan 'Contest Review Lynk.my 2015'

Marilah sama-sama menyokong perkhidmatan tempatan ;-) Jom sertai Contest Review Lynk.my 2015. Kalau ada rezeki, dapat menang sikit pun jadi la..paling tak pun dapat saguhati aje ;-)

Terima kasih kerana membaca Cara Menyertai Contest Review Lynk.my 2015 : Antara memendekkan URL, menjana pendapatan dan mengiklankan produk. Berikan komen diruangan komen dan jika anda rasa artikel ini bermanfaat, boleh undi saya untuk pertandingan ini :-)

Image and video hosting by TinyPic

Terima kasih juga kepada yang telah mengundi saya untuk untuk pertandingan Contest Review Lynk.my 2015 ini. 

Kemaskini: Alhamdulillah, artikel ini telah berjaya memenangi tempat ke-3 dalam kategori Top Creative. Sokongan anda amat saya hargai! ;-)

63 ulasan: Leave Your Comments

  1. Tahniah tuan atas penyertaan contest review lynk.my 2015 ini!

    Mungkin tuan salah seorang dari bakal pemenang...siapa tahu kan... :)

    Semoga berjaya!

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih..sama-sama kita memeriahkan pertandingan ini :-)

      Padam
  2. wah kreatifnya! semoga berjaya, saya pun turut join contest ini ;D
    http://www.sufferedge.my/2015/10/contest-review-lynkmy-2015.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih..tuan punya pun apa kurannya ;-) kalau ada rezeki boleh la menang ;-)

      Padam
  3. Wah entri tuan memang sangat kreatif.. tabik spring dengan tuan :).. semoga berjaya dalam contest review lynk.my ini ya.

    BalasPadam
  4. Semoga berjaya! Datang dari kontes yang sama :)

    BalasPadam
  5. Assalamualaikum...

    Good Luck yer...

    http://lynk.my/UgB

    BalasPadam
  6. good luck.. dari contest review lynk.my 2015 jugak...

    BalasPadam
  7. Contest yang menarik ni
    tahniah... moga berjaya bro...

    BalasPadam
  8. selamat maju jaya dalam contest ni. wawa pun join samaa jum tengok blog wawa :)
    http://lynk.my/VIj

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih ;-) moga same-same berjaya ;-) blog wawa pun same2 hebat! ;-)

      Padam
  9. Semoga berjaya dengan artikel review ini .. suka pada infografik tu .. best

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih tuan melawat ke blog ini ;-)
      Kalau nak dibandingkan dengan blog tuan, bagaikan langit dan bumi blog ni..huhu..
      Semoga sama-sama berjaya dalam dunia blogging ;-)

      Padam
  10. Balasan
    1. Thanks bro! Another big name in Malaysia blogging visit mt site! Thanks!

      Padam
  11. Assalam,
    Satu penyertaan yang kemas dan menarik. Semoga berjaya mencapai matlamat dalam contest review lynk.my ini.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih tuan ;-) tuan punya pun apa kurangnya ;-)

      Padam
  12. Sungguh menarik sekali, Semoga berjayadan memenangi hadiah utama contest review lynk.my nanti

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aminn..terima kasih..Saya cuma seorang blogger kecil dalam industri ini ;-) semoga sama-sama berjaya dalam pertandingan ini.

      Padam
  13. Kreatif bro buat artikel Contest Review Lynk.my 2015. Pasti berjaya dalam kategori blog kreatif.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bro punye pun ape kurangnya..blog ni baru nak bertatih-tatih belajar SEO ni heheh..;-) semoga terus berjaya dalam pertandingan ini ;-)

      Padam
  14. Tahniah join dan good luck dalam contest review lynk.my 2015 ini. apapun, menarik entri nya...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih dan semoga berjaya untuk Akmam jugak ;-)

      Padam
  15. Yeah...saya pun baru join contest ni...semoga berjaya... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Join jgan tak join ;-) semoga sama-sama berjaya ye! ;-)

      Padam
  16. okeh.

    memang penerangan yang lengkap.

    BalasPadam
  17. Mengikut dari pandangan saya, berkemungkinan tuan pemenang dalam kategori kreatif.. Dari segi visual di artikel tuan sudah dapat menangkap pandangan saya, juga design grafik yang cool .. Gud luck :)

    Contest Review Lynk.my by Astrallusion Arc

    BalasPadam
  18. Balasan
    1. Tahniah pada Sheila yang berjaya masuk ke pertandingan ni ;-) semoga sama-sama berjaya ye ;-)

      Padam
  19. all the best semoga berjaya
    http://lynk.my/eupt
    http://adna2029.blogspot.my/2015/11/contest-review-lynkmy-2015.html

    BalasPadam
  20. Selamat mencuba dan semoga berjaya
    http://www.kennymerligal.com/2015/10/write-review-contest-anjuran-lynk-dot-my.html

    BalasPadam
  21. Good Luck Tn.. Cantik grafik.. Aya suka.. :) Doakan Aya juga ye.. :)

    http://www.bloggerwanita.com/contest-review-lynk-my-2015/

    BalasPadam
  22. Balasan
    1. Terima kasih ;-) semoga sama-sama berjaya dalam contest ni :-)

      Padam
  23. Kreatif dan menarik hasil tuan Wikicara. Semoga Berjaya ya..

    BalasPadam
  24. satu penulisan yang hebat bro dan semoga berjaya nanti..amin

    BalasPadam
  25. Artikel yang ringkas..tapi kreatif...semoga berjaya ya...

    BalasPadam

click tracking