Cara Download Video Di Youtube Dengan MudahCara Download Video Di Youtube Dengan Mudah. Youtube bukanlah sesuatu yang asing di kaca mata dunia internet sekarang. Ia merupakan antara enjin carian yang terbaik selepas Google.com. Jika anda gemar menonton video di Youtube, anda mungkin mahu mengetahui cara untuk memuatturun video yang ada di laman Youtube tersebut. Mengapa perlu download? Pertama sekali adalah untuk anda lihat berulang kali tanpa menggunakan data berlebihan. Sebagai contoh, anda melihat video memasak satu resepi makanan. Pastinya anda tidak dapat memahani terus kandungan video tersebut. Jika anda download video tersebut, pastinya anda boleh lihat berulang kali dan anda boleh letakkan di dalam telefon pintar anda dan lihatnya semasa anda mencuba resepi tersebut.

>Nak tahu cara jana pendapatan dengan Youtube? Baca di sini<

Ada pelbagai kaedah boleh digunakan untuk memuatturun video di Youtube, dan ini adalah antara yang paling mudah kerana anda tidak perlu install apa-apa perisian pada komputer anda. Berikut adalah cara untuk mendownload video di Youtube dengan senang.

Langkah 1:

Buka www.youtube.com dan pilih video yang anda ingankan.

Langkah 2:

Buka http://en.savefrom.net/ dan anda akan dapat lihat paparan seperti di bawah
Langkah 3: 

Salin URL video youtube yang anda ingin download pada laman Youtube dan tampal pada ruangan 'Just insert a link'. 

Langkah 4:

Pilih resolusi yang anda mahukan. Tekan Download.

Langkah 5: 

Masih tidak faham caranya?
Lihat video berikut:
>Video yang anda rekod mungkin bernilai RM 1 juta! Baca di sini<


Terima kasih kerana membaca Cara Download Video Youtube dengan Mudah. Berikan komen anda dan kongsikan dengan kawan-kawan.
Back To Top