Cara Beli Insuran Kereta OnlineCara Beli Insuran Kereta Online. Tahukah anda bahawa anda boleh membeli insuran / takaful kereta secara online? Kini anda mempunyai pilihan yang lebih mudah untuk membeli insuran / takaful kerana pembelian secara online lebih cepat dan tidak memakan masa yang lama. Tetapi anda perlukan perbankan atas talian (online banking) untuk menggunakan perkhidmatan tersebut.

Antara platfrom pembelian takaful kereta secara online yang kerap saya gunakan adalah Takaful Malaysia dan Etiqa. Malah anda tidak perlu mempunyai komputer untuk membeli insuran secara online kerana anda boleh menggunakan hanya telefon pintar anda sahaja.

Anda boleh tonton video di bawajh untuk memahami dengan lebih jelas cara untuk beli insuran kereta secara online. Selepas anda berjaya membeli insuran / takaful secara online, kini anda boleh terus pergi ke laman web  MyEG untuk proses pembelian cukai jalan kereta anda. Anda hanya perlu login dan pilih JPJ untuk pembaharuan roadtax anda. Sistem MYEG akan terus mengesan kenderaan anda sudah mempunyai insuran / takaful dan anda boleh terus membuat pembaharuan roadtax.

Anda boleh tonton video di bawah untuk lebih jelas tentang cara renew roadtax.


1 ulasan:

Back To Top